ULTIMA ORĂ! Câţi bani alocă statul român familiilor răniților din Colectiv

09 Noi 2015
ULTIMA ORĂ! Câţi bani alocă statul român familiilor răniților din Colectiv
Guvernul interimar s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru a discuta programul de asistență pentru răniții din incendiul devastator de la clubul Colectiv și familiile acestoa.
 
Astfel, premierul interimar Sorin Câmpeanu a anunțat că, pentru cei 30 de pacienți internați în spitalele din străinătate, Guvernul va aloca 7.500 de euro lunar. În plus, familiile acestora vor primi și 1.500 de euro pentru cheltuieli de deplasare. Cîmpeanu a precizat că plata se va face în 5 zile de la primirea solicitării.

"Este vorba de acordarea cu titlu de ajutor de urgență a unei sume de 7.500 de euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 de euro pe zi acordați pentru cazare, masă și alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor — în momentul de față avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate — la care se adaugă 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport. Plata acestor sume urmează a se face în maxim 5 zile de la primirea solicitării", a declarat Cîmpeanu, în debutul ședinței extraordinare.
 
De asemenea, pentru cei 83 de pacienți internați în spitale din România se acordă un sprijin de 6.000 de lei pe lună, adica 200 lei/zi pentru cheltuieli de cazare și masă.
Sumele vor fi acordate pe toată durata spitalizării.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au murit 45 de persoane şi alte peste 180 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră