Bani, laptopuri, cazare și masă gratuite, oferite de universităţi absolvenților performanți care vin să se înscrie

10 Iul 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Bani, laptopuri, cazare și masă gratuite, oferite de universităţi absolvenților performanți care vin să se înscrie

Universitățile din țară se "bat" pe absolvenții de nota 10! Pentru asta, le oferă laptopuri, cazare și masă gratuite, și chiar și un premiu de o mie de euro dacă se înscriu la una dintre facultățile lor, informează stiri.tvr.ro.

Universitățile vin cu programe de studiu noi, care să fie adaptate pieței muncii și care să le ofere absolvenților siguranța unui loc de muncă.

De anul acesta, studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pot aprofunda diplomația în afaceri, studii de conflict și știința datelor sociale. Cei de la Politehnica din București se pot specializa în energetică și tehnologii informatice, sau în informatică aplicată în ingineria mediului.

Programe noi mai au Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea din Craiova și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Spre exemplu, Universitatea "Transilvania" din Brașov oferă câte un laptop, cazare şi o masă gratuită pe zi doar ca să îi atragă pe șefii de promoție, pe olimpici și pe liceenii care au avut media 10 la Bacalaureat. De altfel, este pentru al patrulea an când Universitatea "Transilvania" recurge la această metodă.

De aceste facilităţi beneficiază şi studenții care aleg să continue pregătirea universitară ca masteranzi sau ca doctoranzi..

Numai anul trecut, universitatea a atras 41 de tineri de elită din 13 județe și unul chiar din Italia, scrie sursa citată.

Politehnica din București dă câte un premiu de o mie de euro absolvenților cu media 10 la Bacalaureat, care vor să studieze la una dintre facultățile universității.

Admitere fără examen și locuri gratuite de cazare în cămine oferă, însă, cele mai multe universități din țară pentru acești elevi de 10, sau pentru olimpici.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră