Bani de la Guvern pentru case ecologice. Anunţul ministrului Mediului

31 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Bani de la Guvern pentru case ecologice. Anunţul ministrului Mediului

Prin programul "Casa Verde'' atât cetățenii, cât și autoritățile publice, persoanele juridice pot să acceseze bani pentru schimbarea sistemului de încălzire pe panouri fotovoltaice, pe panouri solare.

"Casa Verde Plus vine și completează și cu subvenții pentru materiale de construcție ecologică, pentru sisteme de izolație a casei cu materiale ecologice. Programul integral are 198 milioane de lei, dintre care 93 de milioane sunt pentru programul clasic, de înlocuire a sistemelor de încălzire și 45 milioane lei pentru partea de materiale de construcție ecologică. Pentru persoanele fizice, banii alocați prin program ar putea ajunge pentru circa 10.000 de persoane", a declarat ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, duminică, la Digi24

Ea a explicat că o persoană fizică poate primi o finanțare de 6.000 de lei pentru achiziția unor panouri solare care să asigure apa caldă menajeră, adică 100% din costuri, iar în cazul cumpărării unei pompe de căldură, finanțarea ajunge la 8.000 de lei, adică 70-80% din costurile totale.

"Asociațiile de locatari nu vor putea, încă, să acceseze acest program pentru că este o interpretare juridică din cauza căreia nu o pot face. Lucrăm și la aceasta", a precizat ministrul Mediului.

Cristina Paşca Palmer a mai spus că românii, care vor să acceseze programele Casa Verde şi Casa Verde Plus, trebuie să se înscrie la Agenția pentru Protecția Mediului de pe raza județului unde locuiesc și să întocmească un dosar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră