Bani europeni pentru modernizarea transportului fluvial din România

08 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Bani europeni pentru modernizarea transportului fluvial din România

Vin bani europeni: 59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

"Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, care reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu în legătură cu noul proiect de investiții.

Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și creșterea nivelului de protecție a zonelor limitrofe în caz de inundații.

Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră