Balena albastră, un joc extrem de periculos, care devine un fenomen

02 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Balena albastră, un joc extrem de periculos, care devine un fenomen

Ministrul Carmen Dan și primarul general Gabriela Firea vor merge marți în școli pentru a-i avertiza pe copii asupra pericolului jocului Balena albastră, extrem de periculos, care devine un fenomen.  

"Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât de periculos este acest joc", a precizat, duminică, ministrul de Interne.
"Îi vom informa pe elevi că Internetul este extrem de plăcut, ne ajută să ne documentăm, să ne informăm, să explorăm chiar lumea, dar poate fi periculos atunci când accesăm astfel de jocuri. Vor fi și personalități extrem de îndrăgite de elevi și de copii — mă refer la sportivi, actori, cântăreți (...). Este un joc extrem de periculos, a devenit deja un fenomen din câte am discutat cu profesori, psihologi și specialiști în IT. La debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos, sau nimic nu induce ideea finalului. În schimb, iată că avem deja câteva cazuri în țară de copii care au fost puși în pericol din cauza acestui joc și nu cred că trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău în București pentru a acționa", a spus primarul Gabriela Firea, duminică.

Părinții nu știau nimic

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili care este cauza sinuciderii unui copil de 11 ani, din localitatea dâmbovițeană Cazaci. Copilul de 11 ani a fost găsit pe 27 martie, de către sora lui, spânzurat în podul casei.

"Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv", a declarat pe 28 martie, Alexandra Niculaie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița. 

Cod de acces pe mobil

La Centrul de plasament din Codlea,  se derulează o anchetă în cazulunei fete de 19 ani, care a alertat autorităţile că a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra în acest joc.

Despre jocul Balena albastră se știe că este un joc online lansat în Rusia, pe seama căruia este pusă sinuciderea a peste 130 de adolescenţi. Acest joc presupune mai multe provocări, ajungându-se până la sinucidere. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră