Balena Albastră. Tânăr indicat drept călăuză, amenințat cu moartea

21 Mar 2017
Balena Albastră. Tânăr indicat drept călăuză, amenințat cu moartea

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Ploiești a fost nevoit să se adreseze poliției după ce persoane deocamdată necunoscute au construit pe numele său o pagină de Facebook falsă, în care a fost publicat un mesaj care-l indica drept "călăuză" în acest joc morbid și periculos.

"Hai şi tu! În ultima vreme, foarte mulţi adolescenţi din România s-au implicat într-o activitate online intitulată Blue Whale Challenge. Cine doreşte se poate înscrie pe una dintre paginile oficiale ale jocului de pe VKontakte, oricine poate adera la grupurile care promovează conceputul. Imediat după înscriere, vei fi contactat de călăuze. Ulterior, timp de 50 de zile, primeşti câte o sarcină de îndeplinit. Dacă eşti interesat, mă poţi contacta la nr 07..... Poate cu puţin noroc, voi fi călăuza ta“, este mesajul postat vineri, 17 martie, pe contul de Facebook fals.

Mădălin Bogdan Ghiţă s-a adresat poliției, după ce a fost contactat de persoane care fie doreau să se înscrie în joc, fie l-au amenințat cu moartea, numărul de telefon postat în cadrul anunțului apărut pe pagina falsă, fiind chiar cel ce-i aparține.

"De vineri până acum au sunat cam 30 -35 de persoane care şi-au arătat intenţia să se înscrie în joc, iar cele mai multe apeluri au fost cu număr necunoscut. Dintre acestea, câţiva m-au ameninţat chiar cu moartea. M-au sunat şi noaptea, iar la un moment dat m-am speriat pentru că m-am gândit că aş putea să păţesc ceva rău", a declarat Mădălin pentru adevarul.ro, motivul pentru care a decis să ceară ajutor poliţiei.  

"Au fost oameni care au luat în serios acest mesaj, m-au sunat cu număr necunoscut şi mi-au cerut să-i ajut să se înscrie în joc. Le-am spus de fiecare dată că n-am nicio legătură, că este o farsă. Le-am spus că sunt tineri, că au toată viaţa înainte, că reprezintă generaţia care va vota în curând pentru un viitor mai bun. Dar ei mă tot întrebau ce pot să facă ca să intre în jocul respectiv. Le-am spus că nu am nicio legătură cu respectiva postare, i-am sfătuit să renunţe, că au toată viaţa înainte", a mai spus Marian.

Tânărul s-a temut de faptul că mama sa, care abia şi-a revenit după o afecţiune medicală gravă, să nu cumva să afle că ar putea fi implicat într-o activitatea ilegală în urma căreia mai mulţi adolescenţi au murit.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră