144 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Serbări Naţionale la Ţebea

11 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
144 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Serbări Naţionale la Ţebea

Ceremonialul oficial a început la ora 10,30, la cimitirul de la Țebea, cu o slujbă religioasă de pomenire a lui Avram Iancu, oficiată de episcopul Devei și Hunedoarei, Gurie, împreună cu un sobor de preoți. Vor fi depuse coroane de flori din partea autorităților și instituțiilor statului, urmând ca la final să fie rostite mai multe mesaje legate de importanța și personalitatea lui Avram Iancu, relatează agerpres.ro.

La eveniment sunt prezente mai multe personalități ale vieții politice, printre care copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PMP, Traian Băsescu, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă, parlamentari, primari din județul Hunedoara și cele învecinate, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate ale statului.

Organizatorii au anunțat că circulația rutieră se va închide duminică, pe DN 76, în zona cimitirului de la Țebea, în jurul orei 11,50-12,00, pentru desfășurarea paradei militare.

Serbările Naționale de la Țebea se vor încheia, duminică după-amiază, cu un spectacol folcloric la care vor participa cunoscuţi soliști de muzică populară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră