Avram Iancu, primul înotător care străbate Dunărea fără costum de neopren!

16 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Avram Iancu, primul înotător care străbate Dunărea fără costum de neopren!

Avram Iancu a înregistrat o premieră, fiind singurul care a reușit să finalizeze, sâmbătă după-amaiză, cursa de 2860 de km înot pe Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, fără obiecte ajutătoare și costum de neopren.

El a plecat în această dificilă cursă la 20 iunie din Donaueschingen, Germania, și la 16 septembrie a ajuns la Sulina, înotând în medie aproximativ 50 de kilometri pe zi fără materiale ajutătoare și de protecție.
Înaintea românului Avram Iancu, slovenul Martin Strel, în 2000, în 58 de zile, și Mimi Huges din Canada, în 2006, în 90 de zile, au făcut aceeași cursă, ambii cu costum de neopren.
Avram Iancu este și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii,  (30 august 2016), fără să poarte costum de neopren, după o cursă  de 62 de kilometri în 17 ore și 54 de minute.
Temerarul înotător este bibliotecar în Petroșani și spune că i-a venit ideea acestei curse după ce a recitit romanul ''Pilotul de pe Dunăre'', de Jules Verne.
''Îmi doresc ca generația tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generație va avea posibilitatea ca în paralel să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor'', scria pe blogul său Avram Iancu, înainte de a pleca în acestă aventură.  

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră