Avocatul Poporului se autosesizează în cazul epidemiei de rujeolă

23 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Avocatul Poporului se autosesizează în cazul epidemiei de rujeolă

Avocatul Poporului reaminteşte că la data de 8 aprilie 2016, în cadrul emisiunii 24 de minute, de la postul de televiziune Digi 24, un reprezentant al Ministerului Sănătății anunța că un proiect de lege al cărui inițiator este ministerul, prevede ca vaccinarea să devină obligatorie, urmând ca în cel mai scurt timp acesta să fie pus in dezbatere publică.

"Proiectul Legii vaccinării a apărut pe fondul scăderii acoperirii vaccinale în România și din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii. Din verificările întreprinse de către Avocatul Poporului reiese că proiectul de lege sus-menționat nu se află încă în dezbatere publică, pe circuitul de avizare interinstituțională și nici pe ordinea de zi a celor două camere ale Parlamentului României. La data de 22 septembrie 2016 Ministerul Sănătății preciza faptul că proiectul de lege se află încă în faza de avizare interministerială, urmând ca în cel mai scurt timp să fie pus în dezbatere publică", precizează Avocatul Poporului într-un comunicat.

Totodată, Avocatul Poporului solicită Ministerului Sănătății să comunice următoarele: dacă instituția a organizat campanii naționale de informare în vederea convingerii părinților cu privire la utilitatea vaccinării ROR; care este gradul de accesibilitate al părinților la serviciile medicale, în vederea respectării calendarului de vaccinare a copiilor; dacă există sau au existat probleme cu distribuția vaccinului ROR ?

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a prevederilor constituţionale privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră