Aviz pozitiv de la CSM pentru Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT

04 Mai 2015
Aviz pozitiv de la CSM pentru Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT
Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror șef al DIICOT, a fost avizat pozitiv în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Horodniceanu are o vechime în funcția de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere. În prezent este procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași al DIICOT. A fost procuror-șef al Biroului Teritorial Iași — DIICOT, în perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași — DIICOT în perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale. A semnat mai multe articole de specialitate juridică. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră