Avion prăbușit la Tuzla

21 Feb 2019 | scris de A.V.
Avion prăbușit la Tuzla

Joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în zona aerodromului Tuzla, o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit, încercând să aterizeze forțat la sol, din cauze încă necunoscute, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Au fost alertate la fața locului o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD.

Incidentul nu a fost urmat de un incendiu, iar pompierii militari au acționat pentru descarcerarea persoanelor de la bord. 

ISU Constanţa a intervenit prompt la locul evenimentului, pilotul aeronavei fiind transportat cu elicopterul la spital.

Cealalaltă victimă, copilotul, a fost găsită încarcerată şi inconştientă, iar medicii, după ce au încercat să-l resusciteze, au fost nevoiţi să declare decesul, scrie observator.tv.

Persoana declarată decedată la bordul avionului bimotor DA 42 era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul şcolii de pilotaj de la Tuzla.

Aeronava este modelul Diamond Aircraft 42. Sorin Stoicescu, specialist în aviație, a afirmat, la Realitatea TV, că pe aceste aeronave se face școala de pilotaj. ”În avion se aflau pilotul și instructorul de pilotaj. A fost fie o eroare a pilotajului, fie o cauză tehnică”, a afirmat acesta.

Pilotul instructor are mai multe traumatisme şi urma să intre în operaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră