AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE. Greve la căile ferate belgiene. Va fi afectat şi traficul feroviar internaţional

17 Oct 2015
AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE. Greve la căile ferate belgiene. Va fi afectat şi traficul feroviar internaţional
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că în cadrul Societății Belgiene de Căi Ferate vor avea loc greve "prin rotație", care vor afecta, în principal, zona Valoniei, începând cu 18 octombrie și până pe 20 octombrie.

Potrivit ministerului, va fi afectat și traficul feroviar internațional. Astfel, pe 19 octombrie niciun tren Thalys nu va circula între Bruxelles și destinațiile din Germania, iar trenurile ICE, care asigură legătura tot cu Germania, vor fi suspendate. Pe 20 octombrie vor fi afectate anumite trenuri ce asigură legătura cu Olanda, Franța și Germania.

"Trenurile EuroCity vor suferi, de asemenea, anumite perturbări. Garniturile de tren de pe rutele rețelei feroviare belgiene, ce pot să asigure corespondența cu un tren internațional, vor putea, de asemenea, să fie perturbate", se mai arată în comunicatul postat pe site-ul ministerului.

Pentru informaţii actualizate se recomandă accesarea paginii oficiale web a SNCB - http://www.belgianrail.be/fr/actualite/greve-19-20-octobre.aspx.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră