Avea sau nu „CLUBUL MORŢII“ aviz de la pompieri? Declaraţia unuia dintre patroni contrazice versiunea lui Raed Aradat. Se fac VERIFICĂRI

04 Noi 2015
Avea sau nu „CLUBUL MORŢII“ aviz de la pompieri? Declaraţia unuia dintre patroni  contrazice versiunea lui Raed Aradat. Se fac VERIFICĂRI
Anunţul autorităţilor, acela că localul Colectiv nu avea aviz din partea pompierilor, e contrazis de cei trei acţionari ai clubului. Unul dintre ei, Costin Mincu, a povestit în faţa procurorilor că, anul trecut, două persoane, care au susţinut că reprezintă o instituţie a statului, au eliberat autorizaţia necesară, potrivit Digi 24.  Pompierii nu au fost niciodată chemaţi la clubul Colectiv, pentru a face verificări, susțin autorităţile. Acum, ISU Bucureşti verifică dacă foşti sau actuali angajaţi ai instituţiei au fost vreodată la clubul Colectiv, dar fără să îşi fi anunţat superiorii. Reamintim că vineri seara, în timpul concertului din clubul Colectiv a izbucnit un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi peste 100 sunt internate, în stare foarte gravă. 

„Sunt diferite aspecte, știm clar că nu s-a solicitat, și trebuia avizul pompierilor. Nu au avut niciodată pompierii documente din partea clubului pentru a fi autorizată activitatea“, declara imediat după tragedia din „clubul morţii“ Raed Arafat. 

Versiunea pompierilor contrazisă de unul dintre patroni 

Pompierii confirmă, într-o adresă trimisă la parchetul General, spusele secretarului de stat: „Acest obiectiv nu figurează în baza noastră de date, nu am fost informaţi de nici o altă autoritate de existenţa acestuia şi nu au existat solicitări de emitere a avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu sau sesizări cu privire la activitatea desfăşurată în respectiva incintă."

Înainte de a fi reţinut, Costin Mincu, unul dintre proprietari, a explicat însă cu lux de amănunte cum în urmă cu un an, două persoane care au susţinut că sunt din partea autorităţilor, au venit la club şi au întocmit documentaţia pentru dosarul PSI. Declaraţia lui Costin Mincu: „Cele două persoane s-au prezentat la club, ne-au arătat legitimaţii de serviciu la care nu m-am uitat cu atenţie, erau îmbrăcaţi civil, iar legitimaţiile păreau a fi emise de autorităţi. La discuţia cu cele două persoane am participat eu şi Gancea Cătălin. Cele două persoane, dintre care pe femeie o cheamă Antonia sau Tonia ne-au întrebat dacă avem dosar PSI, le-am spus că nu şi atunci sau cu un alt prilej ne-au prezentat nişte formulare pe care le-am semnat, dar care au fost completate integral de dânşii, inclusiv nişte cărticele, unele în referire la personalul angajat, toate cu privire la PSI.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră