Autoritățile din Spania au cerut examinarea psihiatrică a lui Sergio Morate, reținut pe teritoriul României pentru crimă

26 Aug 2015
Autoritățile din Spania au cerut examinarea psihiatrică a lui Sergio Morate, reținut pe teritoriul României pentru crimă
Sergio Morate, prezumtivul ucigaș al celor două tinere găsite fără suflare în orașul Cuenca din Spania, a fost supus miercuri unei expertize psihiatrice. Autoritățile spaniole au cerut examinarea medicală a lui Morate la scurt timp după ce s-a decis extrădarea acestuia pe teritoriul Spaniei, din România. Spaniolul a fost însoțit la cabinetul medical și de către avocata acestuia, Claudia Cândea. Închis preventiv pe teritoriul țării noastre, Morate pare să aibă zilele numărate în România.

Deși au trecut trei zile de la decizia de extrădare formulată de către Curtea de apel din Timișoara, avocata acestuia nu a depus încă cererea de recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție din București.

Potrivit acesteia, Sergio Morate este cel care ezită. „Este o decizie foarte importantă pentru el și nu vrea să ia această decizie în grabă, fără să profite de zilele care i s-au pus la dispoziție”, a declarat avocata Claudia Cândea pentru El Mundo.

Pe de altă parte, Sergio Morate ezită să se întoarcă în Spania de teama reacției rudelor celor două fete care au fost găsite ucise.

Între timp, mașina lui Sergio Morate cu care a călătorit din Spania până în Lugoj, orașul unde se ascundea de autorități, va ajunge din nou în Pensinsula Iberică. Autovehicolul a fost înfoliat în plastic și va fi trimis în Spania pentru a se prelua noi probe în dosarul dublului asasinat din Cuenca, poliția română nemaiavând niciun drept de expertiză criminalistică asupra autovehiculului. Potrivit El Mundo, ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez-Diaz, cataloghează ca fiind „extraordinară” colaborarea pe care a avut-o cu poliția română și speră în soluționarea rapidă a cazului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră