Autocar românesc cu 48 de pasageri, implicat într-un accident în apropiere de Vidin

07 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Autocar românesc cu 48 de pasageri, implicat într-un accident în apropiere de Vidin

Un autocar românesc cu 48 de pasageri a fost implicat joi într-un accident rutier, în apropiere de Vidin, anunţă MAE, precizând că 11 persoane au suferit răni uşoare şi medii care au necesitat îngrijiri medicale, dar că în prezent au părăsit spitalul.

Ambasada României la Sofia urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în apropierea localității Vidin, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Reprezentanții misiunii diplomatice  au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate.

Conform datelor obținute de reprezentanții ambasadei, în urma producerii accidentului 11 cetățeni români au suferit răni ușoare și medii care au necesitat îngrijiri medicale. Zece dintre aceștia au fost transportați la o unitate medicalã din zonă, fiind ulterior externați la cerere pentru a-și continua călătoria.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului și la spitalul la care au fost transportate persoanele ranite pentru a acorda asistență consulară.

De asemenea, reprezentanții ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuțiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toți pasagerii.

Ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare, cetățenii români urmând să își continue călătoria în această dimineață după finalizarea procedurilor preliminare.

Ambasada României la Sofia monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale și cu cetățenii români, acordând asistență consulară, se mai arată în comunicatul citat.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră