Continuă audierile în dosarul milionului de euro dispărut din conturile FRF

25 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Continuă audierile în dosarul milionului de euro dispărut din conturile FRF

Audierile vor continua cu Jeno Szasz, Daniel Robe și Dumitru Costin, foști membri ai Comitetului Executiv al FRF Jeno Szasz, Daniel Robe și Dumitru Costin.

Ieri, Stana declara că nu are nicio emoție vis-a-vis de audierile de astăzi. 

"Mâine dimineaţă (n.r.- joi), trebuie să mă prezint. Nu am nicio emoţie. Pentru mine nu este niciun fel de problemă. Ştiu că s-a făcut totul din banii veniţi de la UEFA şi cu acordul Federaţiei. S-a creat o Comisie pentru aceste lucrări din care a făcut parte preşedintele, un inginer, trezorierul. În Comitetul Executiv, s-a supus votului construirea bazei de la Buftea. Era normal să fim de acord cu construirea bazei pentru că era util pentru jucători. Cu cât mai multe astfel de baze, cu atât mai bine. Nu-mi mai aduc aminte exact la cât a fost evaluată lucrarea, dar ştiu că am fost informaţi. Dacă au greşit, să plătească, dacă nu, să fie sănătoşi", a spus Ștefan Stana.

Până acum au fost audiați de procurori fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, Marian Rusen, președintele clubului Juventus Colentina, Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA și Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Ieri, Dumitru Dragomir a declarat, la ieșirea din sediul DIICOT, că a fost chemat ca martor "într-o problemă din anii 2000".

"M-au întrebat ce s-a întâmplat în Comitetele Executive și ce decizii s-au luat. Am jurat că spun adevărul și asta am făcut. Nici nu puteam să mint, pentru că eu uit. M-au întrebat de baza de la Buftea, de cea de la Mogoșoaia, de Ligă, de Federație, nu știu ce urmăresc. Nu m-a întrebat nimeni de acel milion de euro. Dacă nu era Sandu, nu se făceau bazele acelea", a mai spus Dragomir.

Acuzațiile procurorilor

Foşti oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal sunt suspectaţi că ar fi deturnat 1 milion de euro de la FIFA, în perioada 2010-2012, în ultima perioadă a mandatului lui Mircea Sandu.

"Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației. Eu, în calitate de martor, trebuie să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv, între 2005 și 2009", a spus Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA.

Abrudan a fost citat ieri la DIICOT în calitate de martor.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice. Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră