"Atlasul Frumuseții" – un proiect românesc unic în lume

18 Apr 2015
Mihaela Noroc a înconjurat pământul pentru a demonstra că „o femeie este extrem de frumoasă atunci când îşi păstrează cultura şi nu încearcă să se schimbe”. A fotografiat sute de femei din 37 de țări, a călătorit 15 luni "cu buget redus", a mers din România până în Japonia fără avion, cu autobuze și vapoare, a fost găzduită uneori de localnici, a susținut proiectul, într-o bună măsură, din propriile resurse. Nu a fost sprijinită de marile branduri românești, nici de instituțiile de cultură de la noi. În schimb, a fost și este susținută de fanii ei, oameni care au descoperi-o pe FB și sunt uluiți de frumusețea Atlasului.

Elogiate de publicații internaționale precum The Independent, CNN, Le Figaro, 24 de fotografii din "Atlasul Frumuseţii" pot fi admirate, în premieră mondială, la galeria de artă contemporană Artfooly, situată la parterul Palatului Ştirbei din Calea Victoriei 107. Printre sutele de persoane care i-au fost alături la vernisaj s-a aflat și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Să fie un semn bun? Semn de noroc? Proiectul Mihaelei Noroc trebuie să meargă mai departe, trebuie să-și ducă drumul. Din Etiopia a început totul. Acum, zeci de femei din tot atâtea locuri ale pământului o așteaptă. Pentru că artista fotograf crede cu toată ființa ei că frumusețea nu are de-a face cu moda, cu rasa, cu banii, ci cu rosturile adânci ale ființei. Este singura care poate spune lumii cât de importantă este autenticitatea, cât de diversă este frumusețea, cât de vulnerabile și cât de puternice, cât de seducătoare și cât de abandonate sunt femeile. Magice, ireale, misterioase, cu libertate interioară fără de sfârșit, sursă de inspirație și dor. Atlasul Frumuseții este cel mai frumos omagiu adus lor, adus feminității fără hotar!

Expoziția de la București este deschisă până pe 16 mai, după care va fi prezentată la Cluj-Napoca. Cei care doresc să sprijine proiectul pot achiziționa un portret din Maramureș, Tibet, Marea Baltică, Otavalo, Medellin, Valea Omo, Bogota, Havana Veche, Harlem, Cuenca, Shiraz, Otavalo, San Francisco sau Amazonia. Lucrările au prețuri între 260 de lei și 9.700. În campania de strângere de fonduri inițiată pe internet s-au adunat până acum peste 30.000 de dolari. În această vară Mihaela Noroc trebuie să pornească din nou la drum. Au mai rămas zone neexplorate, au rămas Balcanii... Haideți să dăruim aripi Atlasului Frumuseții! Este un proiect unic în lume. Și este românesc.

Vizitati - www.theatlasofbeauty.com

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră