Atenționare de călătorie. Cod roșu de caniculă în Croația cel puțin șapte zile

07 Aug 2015
Atenționare de călătorie. Cod roșu de caniculă în Croația cel puțin șapte zile
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Croația că Institutul Meteorologic local a emis o avertizare privind un nou val de căldură, care va traversa teritoriul croat începând de vineri și se prognozează să se manifeste cel puțin în următoarele șapte zile, fiind emis cod roșu de caniculă.

Conform unui comunicat al MAE, zonele din jurul Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik vor avea temperaturi extrem de ridicate, mai mari de 35 de grade C. Totodată, sunt așteptate temperaturi extreme, care vor depăși 35 de grade C în cea mai mare parte a țării, inclusiv în regiunile Zagrebului și Slavoniei.

MAE precizează că au fost emise avertizări cod roșu de caniculă de vineri până luni pentru regiunile Dubrovnik, Knin, Rijeka, Split, iar pentru regiunile Zagreb și Karlovac, sâmbătă și duminică. De asemenea, au fost emise avertizări cod portocaliu de temperaturi ridicate de vineri până luni pentru regiunile Osijek și Gospic.

În comunicatul MAE se mai arată că restul teritoriului croat se află, de asemenea, sub avertizare meteorologică cod galben.

MAE recomandă cetățenilor români să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate — http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate — http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă http://www.ccaa.hr), precum și site-ul de specialitate www.meteoalarm.eu, pentru a obține informații actualizate.

Ministerul reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră