Atenționare de călătorie pentru Ungaria

06 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Atenționare de călătorie pentru Ungaria

Mai multe județe din Ungaria se află sub cod portocaliu de ploaie înghețată începând cu 6 ianuarie și până pe 7 ianuarie la miezul nopții, informează o atenționare de călătorie emisă, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Avertizarea, emisă de Inspectoratul ungar de Meteorologie, e valabilă pentru județele din centrul, sudul și sud-vestul țării: Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Jasz-Nagykun-Szolnok, Tolna și Pest.

"În dimineața zilei de 7 ianuarie 2016, în județele din sudul și sud-vestul Republicii Ungaria vor fi căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 cm. În regiunea muntoasă Bakony, județul Veszprem, în noaptea de 6/7 ianuarie 2016 și dimineața zilei de 7 ianuarie 2016, vântul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zăpada", precizează MAE.

Cetățenii români aflați în trafic în Ungaria și care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112. Totodată, MAE recomandă șoferilor să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu pneuri sau anvelope adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice pe timp de iarnă și să respecte instrucțiunile poliției locale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră