86 de morţi în atacul terrorist de la Ankara. Federica Mogherini îi cere Turciei să râmână unită în lupta contra teroriştilor

10 Oct 2015
86 de morţi în atacul terrorist de la Ankara. Federica Mogherini îi cere Turciei să râmână unită în lupta contra teroriştilor
Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a cerut, sâmbătă, Tuciei “să rămână unită” contra “teroriştilor” şi a celorlalte ameninţări, după atentatul contra militanţilor opoziţiei de la Ankara, în urma căruia , potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii din Turcia, au decedat 86 de persoane şi au fost rănite 186 de persoane.

“Poporul turc şi toate forţele politice trebuie să rămână unite în faţa teroriştilor şi contra tuturor celor care destabilizează ţara, care face faţă numeroaselor ameninţări, a declarat Mogherini într-un comunicat comun cu comisarul UE, Johannes Hann.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat, de asemenea, “atacul terrorist”. « Nu este nici o justificare pentru acest oribil atac contra oamenilor care manifestau pentru pace », a spus acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis, a condamant atacurile teroriste de la Ankara, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. De asemenea, premierul Victor Ponta a calificat, sâmbătă, pe site-ul de socializare Twitter ca « oribile » şi « inacceptabile » actele teroriste de la Ankara.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră