Astra Asigurări intră în faliment. Ce a decis instanța

03 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Astra Asigurări intră în faliment. Ce a decis instanța

Tribunalul București a admis, joi, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societății Astra Asigurări, scrie agerpres.ro.
Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială.
Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va efectua plățile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA, preluând, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare.
Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de polițe și 51.566 de dosare daună, în Germania — 6.128 de polițe și 193 de dosare de daună, în Slovacia — 22.752 polițe și 642 dosare de daună; Ungaria — 191.241 poliție și 4.809 dosare daună.
Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România și Epsilon Estate Provider (99% din acțiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră