Astra Asigurări definitiv în faliment! Când va începe plata despăgubirilor

29 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Astra Asigurări definitiv în faliment! Când va începe plata despăgubirilor

 

Până în prezent au fost depuse peste 30.000 de cereri de plată pentru dosarele de daună noi și vechi. Dacă vor fi aprobate de FGA, clienții își vor putea primi banii înapoi.  Cererile de de deschidere a dosarelor de daună pot fi depuse la FGA până pe cel puțin 23 mai. Este posibil ca acest termen să fie prelungit. Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat peste 57.000 de dosare de la Astra Asigurări, potrivit Digi 24. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a depus cererea pentru intrarea în faliment a companiei Astra la începutul lunii septembrie anul trecut, deoarece nu şi-a majorat capitalul social cu 425 de milioane de lei, aşa cum a cerut ASF.  Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat dosarele de daună de la Astra și nu putea acorda despăgubirile până la această decizie dată astăzi de Curtea de Apel.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei Curţii de Apel Bucureşti, în urma căreia a rămas definitivă hotărârea de intrare în procedură de faliment a companiei Astra Asigurări, se arată într-un comunicat al Fondului. “Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, sunt întrunite condiţiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări ai Astra Asigurări care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului. Mai multe amănunte despre acţiunile FGA referitoare la demararea plăţilor către creditorii de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA – în faliment, vor fi furnizate cu ocazia conferinţei de presă organizate de FGA miercuri, 4 Mai 2016”, se arată în comunicatul citat de Economica.net.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră