Mandate de arestare în lipsă pentru trei afacerişti israelieni

15 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mandate de arestare în lipsă pentru trei afacerişti israelieni

 Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Brașov la data de 14 martie 2016. Mandatele se vor trimite spre Poliţia din Braşov şi apoi către Interpol.

Cei trei sunt suspecţi în dosarul Ferma Băneasa. Ei sunt acuzaţi că, împreună Remus Truică și alte persoane, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

Benjamin "Beny" Steinmetz este unul dintre cei mai bogaţi din lume, conform digi24.ro. Firma specializată în tranzacţii cu diamante moştenită de la tatăl său s-a extins fulminant şi s-a transformat într-un imperiu cu interese în mineritul de diamante, imobiliare şi exploatarea petrolului.

Cu o avere estimată azi la 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de alţi ani, când ajungea la 5 miliarde de dolari, Benjamin Steinmetz este unul dintre cei mai discreţi miliardari din Israel. Într-unul dintre puţinele interviuri pe care le-a dat, cotidianului The Guardian, miliardarul a respins orice acuzaţie de corupţie în legătură cu afacerile pe care le coordonează.

Când DNA a cerut arestarea lor în lipsă, Tal Silberstein și Benny Steinmetz au declarat pentru mariustuca.ro că ”este vorba despre o poveste reciclată”. ”Nu am avut și nu avem nicio legătură cu această poveste. Toate încercările noastre de a coopera cu procurorul din Brașov au eșuat. Suntem deciși să ne luptăm ca să dovedim că este vorba despre suspiciuni bizare, și, dacă va trebui, vom ajunge și la instanțele internaționale”, susțin cei doi israelieni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră