Anunţ important de la ANAF. Ce se va întâmpla de anul viitor

23 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Anunţ important de la ANAF. Ce se va întâmpla de anul viitor

"Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nicio declarație care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistență a profesioniștilor în a le depune online. Spre exemplu, Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din țară se depune încă pe hârtie în proporție de 40%", a explicat Doroș, în cadrul unei conferințe pe teme de contabilitate, conform agerpres.ro.

El a precizat că măsura vizează 6—7 declarații pentru care ANAF începe comunicarea către contribuabili, inclusiv la ghișeu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente. Şeful ANAF a mai spus că vrea să înfiinţeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate. Doroş a spus că magazinul va funcţiona ca orice alt magazin online, însă produsele vor putea fi şi licitate.

„Pentru anumite produse, preţurile vor fi fixe, dar pentru altele preţul se va stabili prin licitaţie”, a explicat şeful ANAF.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră