Anul Nou Chinezesc. Cum se anunţă Anul Cocoşului de Foc

28 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Anul Nou Chinezesc. Cum se anunţă Anul Cocoşului de Foc

Festivalul Primăverii marchează intrarea în noul an şi este cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor. Conform horoscopului chinezesc, după jucăuşa şi hiperactiva maimuţă, urmează cocoşul, practic şi spiritual. Anul Cocoşului de Foc începe pe 28 ianuarie 2017 şi se va încheia pe 15 februarie 2018.

Cu lampioane roşii, cu focuri de artificii şi cu dansul Dragonului, intrarea în Anul Cocoşului este sărbătorită de două miliarde de persoane de pe întreg globul, iar cele mai mari festivităţi au loc în China, dar şi în Hong Kong, Macao, Taiwan, Singapore, Thailanda, Indonezia, Malaezia şi Filipine sau toate oraşele lumii unde sunt mari comunităţi de chinezi.

Oficial, în China, sărbătoarea ţine 7 zile, perioadă în care nu se lucrează. Festivităţile încep în ziua dinaintea Anului Nou şi continuă până la Festivalul Lanternelor, în a 15-a zi a noului an, scrie stiri.tvr.ro.

Cele mai aglomerate oraşe din China în această perioadă vor fi Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Chengdu, Zhengzhou, Xi’an, Chongqing, Wuhan şi Dongguan. În întreaga Chină au fost deja cumărate biletele pentru 2,91 miliarde de călătorii cu trenul, avionul, mijloacele de transport rutiere sau navale şi cele private. Zilnic din gările şi autogările din China vor pleca 6.284 trenuri şi 2,6 milioane de autobuze. Acestora li se vor adăuga un total de 520.000 de zboruri şi 20.000 de nave de pasageri.

Cum se anunţă Anul Cocoşului de Foc

Fiecare an chinezesc stă sub semnul unuia din cele 12 animale care apar în zodiacul chinezesc.

Cocoşul, al zecelea semn zodiacal în astrologia orientală, simbolizează loialitatea, hărnicia, inventivitatea, curajul, responsabilitatea, încrederea, noile începuturi, trezirea la spirituale. De asemenea, cocoşul - în tradiţia asiatică - semnifică izgonirea spiritelor rele. Şi le dă oamenilor posibilitatea să se debaraseze de influenţele negative, de inamicii interiori şi exteriori.

Elementul anului va fi Focul, care reprezintă forţa şi energia, iar culorile favorabile vor fi auriu, maro, galben, galben-maroniu. Numerele norocoase sunt 5, 7, 8.

Persoanele născute în anul Cocoşului au multe calităţi, cum ar fi onestitatea, comunicativitatea, isteţimea, independenţa și ambiția.

Punctele slabe ale cocoşului sunt nerăbdarea, spiritul critic, excentricitatea, egoismul.

Conform zodiacului chinezesc, Anul Cocoşului va fi unul puternic, fără jumătăţi de măsură, un an în care impresia contează. Pentru cei născuţi sub semnul cocoşului (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017), însă, nu se anunţă un an bun.

Cocoşul este aproape imaginea fidelităţii și punctualităţii. Pentru strămoșii noştri care nu aveau ceasuri deşteptătoare, cântatul cocoşului trezea oamenii şi îi trimitea la muncă.

CITIŢI PREVIZIUNILE COMPLETE PENTRU ANUL COCOŞULUI DE FOC:

Horoscop chinezesc 2017. Ce ne rezervă astrele în anul Cocoşului de Foc

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră