ANSVSA: Nu există o legătură între brânza de Brădet şi îmbolnăvirea copiiilor

04 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
ANSVSA: Nu există o legătură între brânza de Brădet şi îmbolnăvirea copiiilor

"Precizăm că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum. În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26)", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

La recomandărea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ANSVSA anunţă că va extinde investigaţiile la nivelul fermelor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră