ANM: E posibil să restrângem Codul portocaliu. Când începe să se încălzească

22 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
ANM: E posibil să restrângem Codul portocaliu. Când începe să se încălzească

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, spune că după ce vom trece de Codul galben şi portocaliu de ninsori, temperaturile vor începe să crească de la începutul săptămânii viitoare.

Elena Mateescu nu exclude posibilitatea restrângerii Codului portocaliu de ninsori, valabil până vineri, la ora 15.00, în 14 judeţe şi în Capitală.

„Este posibil să restrângem codul portocaliu mâine dimineaţă din partea de sud-vest, respectiv Oltenia şi sudul Banatului, şi e posibil ca areale din judeţele Galaţi, Constanţa şi Vrancea să intre sub incidenta codului portocaliu de vreme severă imediată”, a declarat, directorul ANM, conform mediafax.ro.

Ea a mai spus că începând de vineri dimineaţă până duminică dimineaţă, temperaturile vor fi negative, cu cele mai scăzute temperaturi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi -10, -12 grade şi -6 în Bucureşti.

După acest val de frig şi de ninsori, temperaturile vor începe să crească. "De abia de luni, marţi vorbim de creşteri de temperaturi, la 6 -10 grade în majoritatea regiunilor", a anunţat Elena Mateescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră