Ani grei de puşcărie pentru doi români care au omorât un primar francez

17 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ani grei de puşcărie pentru doi români care au omorât un primar francez

Doi români au fost condamnați vineri la câte 20 de ani de închisoare pentru tâlhărie, soldată cu moartea lui Michel Reutin, primarul comunei Semussac, din departamentul francez Charente Maritime. Alţi doi români, complicii lor, au fost condamnaţi la închisoare șase, respectiv patru ani. Românii condamnați au vârste între 29 și 41 de ani.

Conform France 3, toţi cei patru români au fost implicaţi în tâlhărie, dar numai doi sunt vinovaţi de violenţele asupra primarului, Vasile Lazăr şi Romeo Vlad. Ei au compărut în faţa Curţii cu Juri din Saintes.

Vasile Lazăr a declarat în instanţă că el este singurul responsabil de moartea primarului şi că Romeo Vlad nu l-a ajutat decât să-l lege pe Reutin. O poveste contrazisă însă de raportul autopsiei care a arătat că loviturile aplicate primarului nu puteau proveni de la o singură persoană .

Vasile Lazăr a fost descris în instanță ca un infractor recidivist, implicat în tâlhării și proxenetism în România, Italia și Franța. El a fost arestat în noiembrie 2013, în Italia.

Printre inculpatii s-a numărat şi Daniel Drăghici, un fost angajat al campingului deţinut de primarul din Semussac. El ar fi furnizat celorlalţi români informații despre Michel Reutin, inclusiv faptul că deţinea bani cash.

În 2013, Michel Reutin, primarul comunei Semussac din departamentul francez Charente Maritime, a fost găsit mort, legat și cu o rană la cap, într-un camping proprietatea sa. Seiful său fusese spart și se furaseră 6000 de euro și bijuterii. Autopsia a confirmat că loviturile primite au fost cauza morții, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră