Angela Merkel, despre lupta anticorupţie în România. Ce a discutat la telefon cu preşedintele Iohannis

28 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Angela Merkel, despre lupta anticorupţie în România. Ce a discutat la telefon cu preşedintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, la inițiativa acesteia, anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, postat pe site-ul oficial al acesteia.

Cei doi lideri au discutat despre stadiul relaţiilor bilaterale, Iohannis dând asigurări că România rămâne, la nivel regional, un partener de încredere, unul dintre cei mai importanţi piloni de stabilitate.

 „Președintele Klaus Iohannis a transmis, cu acest prilej, partenerului german un mesaj ferm privind angajamentul său pentru continuarea luptei anticorupție în România, în scopul construcției unei democrații mature și solide. Președintele României a evidențiat natura complexă a acestui proces și a menționat și concluziile pozitive ale recentului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru consolidarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției'', se arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, cancelarul german a exprimat întreaga susținere pentru continuarea luptei anticorupție în România și s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen.

"Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Guvernului federal, Steffen Seibert, remis site-ului miscareaderezistenta.ro de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Președintele Klaus Iohannis și Cancelarul Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre cele mai importante teme actuale de pe agenda europeană, cât și despre viitorul Uniunii Europene.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră