ANCHETĂ DSP în cazul bebelușilor infectaţi din Argeş. Au fost publicate PRIMELE REZULTATE

15 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
ANCHETĂ DSP în cazul bebelușilor infectaţi din Argeş. Au fost publicate PRIMELE REZULTATE

DSP a recoltat probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, precum și din alimente, din apa din rețeaua publică și din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariția simptomatologiei.

În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești, precum și la domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești este potabilă. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă.

Într-un singur caz, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declarațiile părinților era folosită doar la prepararea supelor, precum și cea de la un izvor public din Ștefănești, a fost găsită ca fiind nepotabilă.

Citește Încă un deces în cazul bebeluşilor infectaţi cu E-coli. Alți patru copii sunt la Terapie Intensivă

"Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora și suprafețele de la Spitalul de Pediatrie Pitești se încadrează in limite normale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, niciun copil din județul Argeș nu mai a fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din București cu boala diareică acută complicată.

"În ultimele patru zile, niciun copil din județul Argeș nu a fost transferat la vreo unitate sanitară din București, cu boală diareica complicată. Restul pacienților prezenți la unitățile sanitare din județul Argeș în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei. DSp Argeș roagă ca toți medicii din unitățile sanitare din județul Argeș să-și desfășoare activitatea cu mare atenție și calmitate, deoarece prioritatea numărul 1 a noastră, a tuturor este monitorizarea atentă și intervenția promptă și cu profesionalism pentru toate cazurile medicale", se mai arată în comunicatul DSP Argeș.

Încă un bebeluș a murit, noaptea trecută, la Spitalul "Marie Curie". Denise Stănescu, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, a declarat că este vorba despre o fetiță care fusese internată în 10 februarie și care era trecută de vineri pe dializă. Alți patru bebeluși sunt internați la Terapie Intensivă. Este al doilea deces în cazul bebelușilor infectați cu bacteria E-coli, în Argeș.

În acest moment, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală mai sunt internaţi zece copii, cu infecţii digestive grave.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră