Analist: Cursul ar putea ajunge la 4,65 lei/euro

21 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Analist: Cursul ar putea ajunge la 4,65 lei/euro

Criza de pe scena politică românească afectează în continuare moneda naţională. Cursul a atins marţi maximul ultimilor cinci ani şi se apropie de 4 lei și 60 de bani pentru 1 euro.

Indiferent de soarta moțiunii de cenzură, până la intrarea în atribuții a noului Guvern, moneda națională s-ar mai putea deprecia cu câțiva bani, estimează analistul financiar Dragoș Cabat, invitat la rfi.ro.

În opinia acestuia, este posibilă deprecierea în continuare a leului faţă de euro în următoarele zile, pentru că suntem în plină criză, şi acest lucru va mai continua cel puţin o săptămână, iar cursul de schimb a fost întotdeauna influenţat de acest tip de criză politică.

"Probabil, după stabilizarea vieții politice și cursul va reveni către 4.57 – 4.58. Zilele următoare este foarte posibil să continue deprecierea leului", a spus Dragoş Cabat.

"Cumulat, efectul va fi important pentru românii care au de plătit rate la bănci, pentru importurile pe care le face România. Aceste lucruri se vor vedea. Este posibil ca luna viitoare să avem inflație. Este de sperat ca, o dată ce se calmează situația politică, și cursul să revină către nivelul de acum două, trei zile", a mai declarat analistul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră