Fost analist CIA: România este "vasalul" SUA! Ar fi interesant de investigat contul din Elveția al lui Ion Iliescu

30 Apr 2015
Fost analist CIA: România este
 Fostul președinte român Ion Iliescu a permis Agenției Centrale de Informații (CIA) să aibă centre de tortură pe teritoriul României deoarece era liderul unui stat marionetă, ale cărui ordine veneau direct de la Washington, a declarat pentru Sputnik International Raymond McGovern, fost analist CIA.

"România este ceea ce președintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA", a spus McGovern.

Potrivit fostului analist CIA, Iliescu a aprobat închisoarea CIA din România deoarece era îndatorat SUA și motivat cu bani proveniți din Trezoreria americană.

"Banii pe care eu îi dădeam statului ca să-mi plătesc taxele și impozitele ajungeau la indivizi precum Iliescu și oamenii lui din serviciile secrete. Și ce obțineam noi, SUA, din asta? Un loc unde să torturăm oameni", susține McGovern care continuă prin a spune că ar fi interesant de investigat contul din Elveția al lui Iliescu și cum fostul președinte al României a obținut o casă de vară frumoasă, lângă lac.

Lui Raymond McGovern îi vine greu să creadă că Ion Iliescu nu a știut despre existența închisorii CIA din România. Iar dacă nu a știut, a fost doar pentru că nu a vrut să știe.

"Uneori, liderii mondiali preferă să nu li se spună lucruri pe care, mai târziu, vor fi nevoiți să le nege", a mai spus fostul analist CIA.

În urmă cu câteva zile, Ion Iliescu a admis, într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, că a pus la dispoziția CIA un “sediu” în țara noastră, dar că autoritățile statului român nu s-au amestecat în activitățile serviciului secret american. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră