ANAF a dat publicităţii LISTA DATORNICILOR. Verifică dacă te numeri printre cei 187.230 daţi de gol

16 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ANAF a dat publicităţii LISTA DATORNICILOR. Verifică dacă te numeri printre cei 187.230 daţi de gol

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) continuă publicarea listelor persoanelor cu restanţe fiscale, luni dând publicităţii o listă cu persoanele fizice, contribuabili cu restanţe mai mari de 1.500 de lei la 31 martie 2016.

Lista conţine 187.230 de nume de contribuabili, şi poate fi accesată şi descărcată de la această adresă.

Lista conţine numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată circa 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Conform Codului de procedură fiscală, „obligaţii fiscale restante” înseamnă:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Fac obiectul publicării doar creanţele fiscale, prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentinţe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvenţă sau în faza penală, alte creanţe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată şi cele a căror executare este suspendată, se arată într-o postare pe site-ul ANAF.

În aplicarea iniţiativei europene Open Data, şi pentru a facilita accesul publicului larg, lista este publicată pe date.gov.ro în format accesibil, reutilizabil şi redistribuibil.

Lista debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015.

Contribuabilii cu restanţe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile şi li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situaţiei fiscale, iar în cazul în care astfel de situatii sunt constatate de contribuabili dupa publicare, listele vor fi actualizate la cererea acestora.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră