UPDATE. ANAF revine: Va bloca toate conturile vicepremierului Daniel Constantin

02 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. ANAF revine: Va bloca toate conturile vicepremierului Daniel Constantin

ANAF a deschis o procedură la judecătoria Buftea prin care încearcă să recupereze prejudiciul în dosarul privatizării fostului Institut pentru Cercetări Alimentare (ICA).

Astfel, ANAF cere instanţei să stabilească ce sumă îi mai datorează vicepremierul Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro împrumutaţi acum 10 ani.

În perioada 2007-2008, Daniel Constantin a luat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Mai exact, în 2007, a împrumutat suma de 100.000 de euro, cu scadenţă în 2016, iar în 2008 - suma de 195.000 de euro, cu scadenţă în 2017.

În declaraţia de avere, vicepremierul a precizat că a luat cu împrumut, de la Dan Voiculescu, 295.000 de euro în două tranşe, sume care urmau să fie rambursate etapizat.

„Conturile sunt poprite, în vederea derulării anchetei în dosarul respectiv, dar nu vă putem comunica sumele aflate sub sechestru”, au precizat reprezentanţii ANAF, conform mediafax.ro.

Pe de altă parte, conform news.ro, ANAF a confirmat acţiunea în instanţă formulată împotriva lui Daniel Constantin, dar nu şi poprirea pe conturilor acestuia. 

Ulterior, într-o declaraţie pentru Mediafax, reprezentanţii ANAF au afirmat că „Daniel Constantin are calitatea de terţ poprit, însă nu are şi conturile blocate. Operaţiunile de poprire sunt deocamdată suspendate, în aşteptarea unei decizii a Tribunalului Ilfov. La un moment dat, conturile vor fi, totuşi, poprite”.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. ANAF ar trebui să recupereze de la omul de afaceri 60 de milioane de euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră