Amendă pentru rezerviștii care nu se prezintă la Centrul Militar! Românii din diaspora, chemați și ei

24 Mai 2015
Amendă pentru rezerviștii care nu se prezintă la Centrul Militar! Românii din diaspora, chemați și ei
Ministerul Apărării Naţionale desfășoară, în aceste zile, o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Operațiunea vizează actualizarea datele personale ale rezerviştilor şi verificarea actele personale – cartea de identitate şi livretul militar.

În acest sens rezerviștii sunt convocați la Centrele Militare Teritoriale de care aparţin, prin ordine scrise de chemare "pentru clarificarea situaţiei militare".

Dacă până la data limită indicată pe ordinul militar rezervistul nu se prezintă la Centru Militar, acesta este pasibil de amendă, valoarea acesteia fiind între 100 şi 300 de lei.

Ordinele scrise ar trebui să le fie înmânate rezerviștilor de către un agent de poliţie, dar există cazuri în care acestea nu numai că nu sunt înmânate în mod direct celor ce le sunt adresate, dar nu sunt de găsit nici măcar în cutia poştală.

Armata încearcă să evite asemenea disfuncționalități apelând telefonic persoanele care întârzie să se prezinte la Centrele Militare. Dar nici această metodă dâ întotdeauna rezultate, existând posibilitatea ca unii rezervişti să-şi fi schimbat, în ultimii ani, numărul de telefon.
Alte situaţii fără soluție sunt cele ale românilor plecaţi în străinătate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră