Ambasadorul Franţei, la moartea lui Constantin Stroe:"Artizanul nașterii și dezvoltării uzinei Dacia de la Mioveni"

19 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Ambasadorul Franţei, la moartea lui Constantin Stroe:

"Franța și România deplâng dispariția domnului Constantin Stroe, artizanul nașterii și dezvoltării uzinei Dacia de la Mioveni, Cavaler al Legiunii de onoare, care și-a petrecut 48 de ani din viață în industria auto din România", scrie ambasadorul Franţei în mesajul său.

El reaminteşte faptul că şi grupul Renault a transmis un mesaj de condoleanţe, în care subliniază meritele lui Constantin Stroe în revenirea mărcii Dacia în marea familie a grupului francez.

"Așa cum se menționează în mesajul de condoleanțe din partea conducerii grupului Renault, lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia după anii '90 şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault", notează ambasadorul.

"Toate gândurile noastre se îndreaptă astăzi către familia și soția dânsului, doamna Ecaterina Stroe, directoarea Alianței franceze din Pitești. Am pierdut astăzi un om a cărei activitate a fost unanim recunoscută și care a marcat, prin profesionalism și personalitate, o întreagă epocă", îşi încheie mesajul ambasadorul Francois Saint-Paul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră