Ambasada SUA anunţă lansarea unui proiect naţional de voluntariat

07 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Ambasada SUA anunţă lansarea unui proiect naţional de voluntariat Galerie foto (2)

Ambasada Statelor Unite în România, împreună cu American Councils for International Education, vă invită să vă alăturați proiectului 4/4PentruPrieteni. Inspiraţi de gândurile  remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, dorim să dedicăm ziua de 4/4/2018 comunității și faptelor bune, se arată într-un comunicat al ambasadei, remis site-ului miscareaderezistenta.ro.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni este onorată moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani la 4 aprilie 2018. 

Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în data de 04/04/2018, completați formularul acesta.

În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică și dedicate oricărui tip de grup țintă. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă bună, nu-i așa?

Dacă ești un cețățean creativ și vrei să te implici și tu, dar nu ești parte dintr-o organizație, mai invită încă 3 prieteni și înscrieți-vă activitatea de voluntariat aici. Dacă nu aveți o idee de activitate și pare prea complicat să organizați ceva, atunci vă invităm să  vizitați website-ul după data de 20 februarie pentru a vedea ce activități vor fi disponibile în județul vostru. Între 20 februarie - 20 martie, platforma va prezenta informații despre activitățile locale de voluntariat și vă puteți înscrie online, individual.

Informații complete despre program sunt disponibile AICI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră