Alocaţiile copiilor, majorate

14 Feb 2019
Alocaţiile copiilor, majorate

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului, anunță News.ro.

Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Amendamentul a fost propus de deputatul liberal Robert Sighiartau

Amendamentul său a fost adoptat cu 123 de voturi ”pentru”, 119 ”împotrivă” şi o abţinere.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 milioane de lei.

Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respis în comisiile de buget-finanţe.

UPDATE

Plenul Parlamentului a votat din nou, joi seară, amendamentul privind majorarea alocaţiilor copiilor, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

Liviu Dragnea a precizat că a fost schimbată sursa de finanţare.

”Amendamentul rămâne acelaşi (...) sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii bugetului de stat. După ce legea va intra în vigoare, nu ştim când va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită o OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea într-adevăr plăti alocaţiile, să le primească copiii”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a afirmat că PNL a depus un amendament ”demagogic”.

”Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară şi l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat, urmând ca banii să nu ajungă la copii pentru că nu exista sursa de finanţare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Deputatul PNL Robert Sighiartau care a propus amendamentul votat în plenul Parlamentului indicase ca sursă de finanţare fondurile pentru legile speciale, parte a altui capitol al bugetului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră