Alexis Tsipras: Acum, toţi refugiaţii sunt înregistraţi

11 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Alexis Tsipras: Acum, toţi refugiaţii sunt înregistraţi

Interpelat în Parlament, premierul grec a subliniat că Grecia a fost luată prin surprindere, în această vară, de amploarea afluxului. Totuşi, potrivit premierului grec, din luna septembrie, nu a fost nici un imigrant care să nu fie înregistrat. El a precizat că, din cauza numărului insuficient de aparate Eurodac pentru introducerea în baza de date a amprentelor digitale colectate, trec mai multe ore între acțiunea de amprentare ''în mod tradițional'', cu cerneală, și intrarea lor în sistemul european de fișare, ceea ce deschide o breșă de securitate.

Alexis Tsipras a reiterat apelul guvernului său pentru ca partenerii săi europeni să-i furnizeze mai multe astfel de aparate.

Potrivit unui comunicat al MAE grec difuzat vineri dimineața, Grecia a primit deocamdată 39 din cele 100 de aparate comandate.

Grecia a fost avertizată, joi, împreună cu Italia și Croația, de către Comisia Europeană să fie mai eficientă în ceea ce privește această procedură, care trebuie să se aplice oricărui nou-sosit ilegal, și datele să fie transmise sistemului central Eurodac în 72 de ore.

Potrivit Comisiei Europene, cele trei țări nu au înregistrat progresele necesare, în pofida unor avertizări în octombrie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră