ALERTA TERORISTĂ pentru Bruxelles, ridicată la NIVEL MAXIM. Metroul din capitala belgiană a fost închis

21 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ALERTA TERORISTĂ pentru Bruxelles, ridicată la NIVEL MAXIM. Metroul din capitala belgiană a fost închis

UPDATE 10:09 - Metroul din Bruxelles a fost închis, astăzi, după ce autoritățile din capitala belgiană au ridicat la maxim nivelul de alertă teroristă și au atenționat populația să evite mulțimile din cauza unei "amenințări grave și iminente".

"La recomandarea Centrului de Criză al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne — n.r.), toate stațiile de metrou vor rămâne închise sâmbătă. Este o măsură de precauție", a anunțat, în această dimineață, compania publică de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de internet.

................................................

Belgia a ridicat azi nivelul de alertă teroristă la maxim pentru orașul Bruxelles, din cauza unor "ameninţări serioase şi iminente care necesită luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație", relatează CNN.

Anunţul făcut de Centrul național de criză OCAM din cadrul ministerului de Interne, vine la doar câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism în legătură cu atentatele jihadiste comise la Paris în data de 13 noiembrie. Suspectul este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

OCAM a precizat într-un comunicat că "nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului", în restul ţării rămânând valabil nivelul 3.

Suspectul-cheie în cazul atentatelor de la Paris, văzut la Bruxelles

Salah Adbeslam, considerat suspect-cheie în cazul atentatelor de la Paris, ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht, la bordul unui automobil de fabricație franceză.

Ulterior, el și-ar fi abandonat mașina în zona Gare du Midi din Bruxelles.

Poliția belgiană îl caută și pe un membru al familiei Hasnei Ait Boulahcen, verișoara lui Abdelhamid Abaaoud, "creierul" atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, care a fost lichidat miercuri într-o operațiune a poliției franceze în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului.

Belgia a emis duminică un mandat de arestare internațional pe numele lui Salah Abdeslam. Un frate de-al acestuia, Ibrahim Abdeslam (31 de ani), care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vineri noaptea, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris. Al treilea frate Abdeslam, identificat de presă drept Mohamed Abdeslam, a fost reținut sâmbătă și eliberat după două zile de către poliția belgiană. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră