UPDATE. Alertă meteo: Vin ploi şi ninsori în toată ţara

13 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Alertă meteo: Vin ploi şi ninsori în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare valabilă de marţi,13 februarie, ora 20.00, până joi,15 februarie, ora 15.00, interval în care vor fi precipitaţii şi intensificări ale vântului.

Astfel, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

ANM a emis şi un Cod galben de ninsori abundente, local viscolite, pentru mai multe judeţe, valabil de marţi ,13 februarie, ora 22.00 până miercuri 14 februarie, ora 11.00.

 

 

În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Un alt Cod galben de ninsori intră în vigoare miercuri, 14 februarie, ora 11.00 şi e valabil până joi, 15 februarie, ora 11.00.

 

 

În acest interval, vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp), cu depunere de strat de zăpadă consistent, în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră