Alertă de securitate la IKEA după ce doi copii au murit

23 Iul 2015
Alertă de securitate la IKEA după ce doi copii au murit
Operațiune de securitate la compania IKEA. După decesul a doi copii, compania suedeză va oferi gratuit un kit de fixare a comodelor sale în pereți, a anunțat miercuri o agenție americană de protecție a consumatorilor.

Comodele despre care este vorba sunt modelele MALM 3, 4 și 6. Ele au circa 62 de centimetri înălțime – în cazul celor destinate copiilor – și circa 73 de centimetri, în cazul celor pentru uzul adulților, potrivit comunicatului Consumer Product Safety Commission (CPSC), care face înconjurul lumii, prin intermediul presei.

Acestea reprezintă ”un pericol”, pentru că pot să se răstoarne dacă nu sunt bine ancorate în pereți, avertizează CPSC. În total, este vorba despre 27 de milioane de comode vizate de acest program în Statele Unite, scrie 20minutes.fr.

IKEA a fost informată de decesele a doi copii (de 23 de luni și 2 ani) în 2014, după ce comodele modelul MALM au căzut pe ei. Comodele MALM respective au fost fabricate în 2002 și erau vândute la prețuri situate între 73 și 183 de euro.

În total, IKEA a înregistrat 14 accidente de acest gen implicând comodele MALM, care s-au soldat cu rănirea a patru persoane. Din 1989, IKEA afirmă că este la curent cu alte trei decese cauzate de alte trei modele de comode.

Kit-ul de instalare va fi oferit și pentru alte modele de comode și dulapuri, precizează CSPC. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră