ALERTĂ CU BOMBĂ în Amsterdam. Aeroportul Schiphol a fost evacuat, un bărbat a fost arestat (VIDEO)

13 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
ALERTĂ CU BOMBĂ în Amsterdam. Aeroportul Schiphol a fost evacuat, un bărbat a fost arestat (VIDEO)

UPDATE 11:45 - O a doua persoană a fost arestată în urma incidentului de pe aeroportul Schiphol, dar nu este clar deocamdată dacă aceasta are legătură cu alerta cu bombă.

Între timp, aeroportul Schiphol a fost redeschis complet. Conducerea aeroportului a anunțat că zborurile și toate mijloacele de transport în public spre și de la aeroportul Schiphol funcționează conform programului. Zborurile se desfășoară de asemenea normal.

..................................

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat în urma unei alerte cu bombă. Potrivit Euronews, un bărbat a fost arestat de autoritățile olandeze, iar pirotehniștii au fost chemați pentru a face verificări. Incidentul a avut loc noaptea trecută.

"Poliția a evacuat o partea a aeroportului, precum și hotelul Sheraton din vecinătate, iar o persoană a fost arestată", a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Danielle Timmer.

Mass-media olandeze susţin că autorităţile nu au descoperit nimic suspect în bagajul individului arestat, alerta fiind ridicată la ora 2.30 dimineaţa.

Zborurile nu au fost întrerupte, iar trenurile au continuat să ajungă conform programului.

Alerta cu bombă de pe aeroportul Schiphol, cu un trafic de pasageri care se ridică la 50 de milioane anual, vine în contextul în care multe aeroporturi europene sunt în alertă de securitate în urma atentatelor din Bruxelles, soldate cu 35 de morţi şi peste 300 de răniţi.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră