Stare de alertă în judeţul Argeş în din cauza creşterii numărului de copii cu infecţie diareică

26 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Stare de alertă în judeţul Argeş  în din cauza creşterii numărului de copii cu infecţie diareică
Prefectura  Argeş şi ANSVSA au declarat stare de alertă în judeţul Argeş din cauza creşterii numărului copiilor spitalizaţi cu infecţie diareică, în majoritatea cazurilor provocată de bacteria E.coli. În acest week-end, au loc controale în două lanţuri de supermarket şi la domiciliile copiilor spitalizaţi. 
 
De asemenea, în Spitalul de Pediatrie Piteşti este cod roşu. În aceste condiţii, copiii internaţi vor beneficia de testare dublă pentru izolarea agentului patogen şi pentru identificarea riscului de sindrom hemolitic uremic.
 
Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, vineri, în spitalele din judeţul Argeş, au fost internaţi 39 de copii cu scaune diareice (25 dintre ei cu vârste sub doi ani), majoritatea fiind la Spitalul de
Pediatrie Piteşti (34 de copii). 
 
Ministrul Achimaş-Cadariu a fost, vineri, la Spitalul MS Curie din Bucureşti. În prezent, aici mai sunt internați 7 copii cu sindrom hemolitic uremic din cauza faptului că unuia dintre copiii care ieri era depistat cu E.coli enterohemoragic i s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic. Este vorba despre copilul de 1 an și 4 luni din Pitești internat în cursul zilei de 24 februarie 2016.
 
Un copil dintre cei şapte este cu propunere de  externare în cursul zilei de astăzi, iar copilul, care ieri se afla internat în secția de terapie intensivă (ATI), va fi transferat la secția de nefrologie.
 
În acest moment, au rămas în dializă 3 copii, iar alți 3 sunt în tratament fără dializă.
 
Ministerul Sănătății recomandă populației să respecte sfatul medicilor și măsurile de prevenție, în special păstrarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Este recomandată achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv, carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
 
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră