UPDATE. Alegeri parţiale în 49 de oraşe şi comune, la 11 iunie

20 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Alegeri parţiale în 49 de oraşe şi comune, la 11 iunie

Guvernul a aprobat joi, un proiect de hotărâre, prin care stabileşte organizarea de alegeri pentru primari în 49 de oraşe şi comune din 32 de judeţe la data de 11 iunie 2017.

12 localităţi din cele 49 au rămas fără primari după ce aceştia au fost condamnaţi la închisoare. În rest, edilii au demisionat, în majoritatea cazurilor, s-au aflat în stare de incompatibilitate sau au decedat .În cazul primarului oraşului Fierbinţi-Târg din judeţul Ialomiţa, mandatul a fost invalidat.

Printre oraşele care îşi vor alege un nou primar se numără Craiova, Tg. Jiu, Lupeni, Ţăndărei, Baia Sprie, Roman, Băicoi, Buşteni, Râşnov, Lehliu Gară, Moineşti şi Amara. 

Conform calendarului adoptat de Guvern, candidaturile vor fi depuse începând cu 16 mai. Campania electorală va dura doar două săptămâni. Aceasta va începe la 27 mai şi se va încheia la 10 iunie.

Votarea va avea loc duminică, 11 iunie, de la ora 7 la ora 21. Distribuirea mandatelor ar urma să se facă la 13 iunie.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale şi calendarul acţiunilor electorale se află pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră