ALBA-NEAGRA CU COLOANELE OFICIALE! Primele imagini „pe surse“: NU era coloana lui Oprea, era a lui Iohannis! Şi ministrul circula cu bicicleta...

24 Oct 2015
ALBA-NEAGRA CU COLOANELE OFICIALE! Primele imagini „pe surse“: NU era coloana lui Oprea, era a lui Iohannis! Şi ministrul circula cu bicicleta...
Marti seara, un politist de la Brigada Rutiera si-a pierdut viata dupa ce a cazut intr-o groapa de pe Calea Stirbei Voda in timp ce facea parte din coloana oficiala alui Gabriel Oprea. In ciuda intrebarilor ridicate, din ziua accidentului si, pana in prezent, ministrul de Interne  Gabriel Oprea nu a dat nicio declaratie in legatura cu ziua tragediei. Spre exemplu, ce situatii deosebite a avut pe agenda din ziua respectiva, astfel incat sa justifice urgenta misiunii si necesitatea folosirii coloanei oficiale.

In schimb, iata ca postul Realitatea TV a difuzat ceea ce ar fi primele imagini surprinse, spun sursele citate, de una dintre camerele video cu coloana oficială, circulând pe Calea Știrbei Vodă, după intersecția cu strada Berzei. Aceleasi surse au explicat faptul ca, pe film se vede că antemergător era o mașină de Poliție, iar motociclistul  închidea coloana oficială. Lucrul care, spun acestia, ar demonta  teoria lansată de un martor care ar fi spus ca agentul era in fata si ca i se cerea sa se grabeasca, dar si ca ministrul n-ar fi oprit masina.


CU CE TIP DE COLOANA OFICIALA ARE VOIE SA CIRCULE OPREA 


Numai ca, din imaginile prezentate, se vede - atat cat se poate descifra - o coloana oficiala, in care daca se afla ministrul Gabriel  Oprea ar fi  si mai grav. Deoarece, conform legii, el are voie sa foloseasca, bineinteles in situatii DEOSEBITE - inca nu stim daca in ziua tragediei avea o astfel de misiune - o coloana oficiala formata din masina demnitarului, adica a ministrului in cauza, o masina a politiei si in unele cazuri, ramane la latitudinea Politiei Rutiere, un motociclist. Motociclist care poate sa insoteasca sau nu coloana in functie de importanta misiunii.

In imaginile prezentate, apare o coloana oficiala care in mod normal ar putea sa apartina, conform legii, doar PRESEDINTELUI si PREMIERULUI, fiind mai multe masini de insotire si motociclisti. Iata ce au declarat surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne  pentru site-ul mariustuca.ro in legatura cu imaginile aparute:,,Din ce am vazut pe imaginile respective, putem spune doar ca ministrul Oprea nu beneficiaza, potrivit legii, de o astfel de coloana oficiala. Dumnealui are o masina de politie care il insoteste si, in unele cazuri, un politist,,, au declarat sursele citate. Intre timp, ziarul Evenimentul Zilei a venit cu o alta informatie: era coloana presedintelui Klaus Iohannis.Tragedia unui om s-a transformat intr-un joc de-a alba-neagra cu coloanele oficiale, platite, pana la urma, tot din banii nostri. 


Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului mort 

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat oficial că a deschis dosar de cercetare penală, pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului produs în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Polițistul de la rutieră Bogdan Cosmin Gigină, care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă în timp ce se afla în fruntea unei coloane oficiale, a fost înmormântat cu onoruri militare  la Cimitirul Ghencea Civil.

Cităm din comunicatul Parchetului de pe lângă Truibunalului Bucureşti:


„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat, la 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeaşi data, în Bucureşti, soldat cu decesul numitului G.B.C. (agent de poliţie), pe rolul acestei unităţi de parchet fiind constituit un dosar având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente“, potrivit comunicatului.

Poliţistul mort în accident lucra de opt ani în MAI


La slujba de înmormântare de la Cimitirul Ghencea Civil au luat cuvântul colegii săi de la Brigada Rutieră și s-a citit ordinul de avansare post-mortem la gradul de subinspector. Polițistul avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne. El a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră