A BĂUT LA SUPĂRARE: agresorul poliţistului de pe plaja din Mamaia, mai multe „BUBE RUTIERE“ în cazier. MOTIVARE: „lăsarea în libertate a inculpatului, pericol pentru ordinea publică“

26 Aug 2015
A BĂUT LA SUPĂRARE: agresorul poliţistului de pe plaja din Mamaia, mai multe „BUBE RUTIERE“ în cazier. MOTIVARE: „lăsarea în libertate a inculpatului, pericol pentru ordinea publică“
Bărbatul care a accidentat sâmbătă  cu maşina un poliţist pe plaja din Mamaia a mai comis infracţiuni la regimul circulaţiei, conducând fie băut, fie cu permisul suspendat, iar lăsarea lui în libertate ar fi un pericol pentru ordinea publică, motivează magistraţii în decizia de arestare. Mai exact, procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Vladimir Florian Marin, sub acuzaţiile de ultraj, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, propunerea fiind însuşită de instanţă, potrivit mediafax.ro. Reamintim că  Judecătoria Constanţa l-a arestat preventiv pe Vladimir Florian Marin pe o durată de 30 de zile, din 23 august şi până în 21 septembrie inclusiv, decizia putând fi contestată în 48 de ore de la pronunţare, la instanţa superioară.

A băut peste măsură şi a agresat un poliţist



După ce acum trei săptămâni poliţistul Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră - înmormântat astăzi cu onoruri militare- a fost călcat intenţionat de un afacerist turc beat la volan, iată că istoria se repetă- de această dată cu final fericit pentru omul în uniformă- pe o plajă din Mamaia. Acolo unde, licorile bahice l-au făcut pe un tânăr de 31 de ani să confunde plaja cu şoseaua. Constănţeanul care a lovit un poliţist cu maşina, pe plaja din Mamaia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a intrat băut cu maşina pe o terasă aflată pe plajă şi l-a rănit pe agentul care venise să îl legitimeze. A fugit apoi de la locul accidentului. Rezultatele analizelor au arătat că bărbatul de 31 de ani avea doi la mie alcool în sânge. El s-a ales cu dosar penal pentru fals privind identitatea, conducere sub influența alcoolului sau drogurilor, ultraj și părăsirea locului accidentului. Polițistul rănit a ajuns la spital.

Proprietarul autoturismului - în care se afla o sticlă de băutură - abia se mai ţinea pe picioare, aşa că poliţistul s-a urcat la volan şi i-a cerut bărbatului să treacă pe scaunul din dreapta. După ce a mutat maşina pe asfalt, agentul s-a dat jos, moment în care bărbatul s-a urcat la volan şi a demarat. În încercarea de a-l opri, poliţistul s-a prins de portieră, însă a fost aruncat pe asfalt.  La un moment dat, şoferul a virat brusc la dreapta, poliţistul fiind proiectat în portiera din stânga faţă, care era deschisă, iar apoi acesta a rămas pe carosabil. Inculpatul şi-a continuat deplasarea, a ieşit în bulevardul Mamaia şi la aproximativ 1,5 kilometri, în dreptul Complexului California, a pierdut controlul volanului, a acroşat un indicator rutier şi a ieşit de pe şosea, unde a fost imobilizat de alţi poliţişti. Medicii au stabilit că avea o alcoolemie de 2 la mie.  Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a arătat că lăsarea bărbatului în libertate ar genera un sentiment de insecuritate în rândul comunităţii.

Deviza agresorului: două sticle de alcool tare pentru a uita de supărare  

"Totodată, organul de urmărire penală arată că necesitatea înlăturării stării de pericol pe care o reprezintă lăsarea în libertate a inculpatului este determinată şi de împrejurarea că cercetarea inculpatului în stare de libertate ar genera un sentiment de insecuritate în rândul comunităţii în cadrul căreia s-au consumat infracţiunile, comunitate care ar avea reprezentarea că organele judiciare care concură la înfăptuirea justiţiei nu acţionează cu suficientă fermitate pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor acuzate de comiterea unor fapte antisociale grave, aşa cum sunt şi cele care formează obiectul prezentei cauze", se arată în motivarea Judecătoriei Constanţa.

De asemenea, anchetatorii au cerut să se aibă în vedere faptul că bărbatul a mai încălcat în trecut regimul circulaţiei rutiere, susţin sursele citate. "Se solicită a fi avute în vedere şi circumstanţele care caracterizează persoana inculpatului, respectiv faptul că acesta a mai comis fapte penale la regimul circulaţiei pe drumurile publice, constând fie în conducerea unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, fie având în sânge o îmbibaţie alcoolică care depăşeşte limita legală admisă, precum şi o faptă de vătămare corporală din culpă, fapte cu privire la care s-a dispus aplicarea de sancţiuni cu caracter administrativ care privesc persoana inculpatului", se arată în documentul citat.

Lăsarea în libertate a inculpatului ar fi un pericol pentru ordinea publică

"Din împrejurările săvârşirii faptelor reţinute mai sus în aceste mijloace de probă rezultă cu prisosinţă şi faptul că lăsarea în libertate a inculpatului ar crea un pericol pentru ordinea publică, acesta, cu intenţie, luând la el trei sticle cu alcool tare şi conducând autoturismul în care avea cele trei sticle, apoi consumând două sticle, în condiţiile în care nu ar fi trebuit să ia cu el sticlele de alcool deoarece a plecat cu autoturismul. Ar fi trebuit să lase autoturismul acasă dacă avea intenţia să bea 2 sticle cu alcool foarte tare pentru a uita de supărare, asa cum s-a exprimat personal inculpatul", se mai arată în motivarea Judecătoriei.

Totodată, instanţa a arătat că nu poate lua în considerare argumentul apărătorului inculpatului în sensul că agentul de poliţie ar avea vreo vină, deoarece în momentul neaşteptat al pornirii de pe loc a autoturismului de către inculpat agentul se afla în dreptul volanului, iar portiera stânga era deschisă şi îl flanca pe agent. „Este evident că inculpatul, în aceste împrejurări reprezintă, un pericol pentru ordinea publică, intrând şi pe plajă cu autoturismul, deci nerespectând normele la circulaţia rutieră, şi plecând de acasă cu intenţia declarată de a consuma alcool de supărare, deşi conducea un autovehicul", precizează sursa citată.

Mesajul postat de acesta pe Facebook înainte de incident


Marin Florian Vladimir are 31 de ani şi este ofiţer în marina comercială, potrivit Pro tv. Vineri noaptea acesta a petrecut într-un club din nordul staţiunii Mamaia unde a băut peste măsură, după care intrat, cu tupeu şi nonşalaţă, cu maşina de teren direct pe...plajă. Cu doar câteva ore înainte de producerea incidentului de sâmbătă, barbatul postase pe contul său de Facebook un mesaj extrem de ciudat. „Vreau pareri nu likeuri: VREAU SA-MI SCRIE PE CRUCE: NEMERNICUL ĂSTA CHIAR S-A DISTRAT!!!!!", a scris bărbatul potrivit sursei citate.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră