Afaceristul Popoviciu s-a predat Poliției Metropolitane din Londra, după care a fost eliberat pe cauțiune!

14 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Afaceristul Popoviciu s-a predat Poliției Metropolitane din Londra, după care a fost eliberat pe cauțiune!

Afaceristul Puiu Popoviciu a fost reținut luni de către London Metropolitan Police, informează IGPR.

"Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reţinut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI - Biroul Sirene", precizează IGPR.

Luni dimineaţă, Puiu Popoviciu s-a prezentat la London Metropolitan Police, împreună cu un avocat, fiind reţinut de către poliţişti, au mai precizat sursele citate.

Potrivit unor surse, Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune de 200.000 de lire și va purta o brățară electronică.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională după ce Curtea de Apel București a emis, la cererea Poliției, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 

"În momentul în care avem toată documentația, inclusiv de la Curtea de Apel, demarăm procedurile legale pentru aducerea în țară a lui Puiu Popoviciu. (...) Acest termen începe să curgă din momentul în care la Ministerul Justiției vom avea întreaga documentație", a declarat  ministrul Toader, la un post de televiziune.

În legătură cu gestul de a se preda al lui Popoviciu, ministrul Tudorel Toader a precizat:
 "E o chestiune personală. Nu pot să fac astfel de aprecieri, dar pentru bunul mers al justiţiei, apreciez ca fapt bun. (...) Atunci când te predai nu mai conteşti măsura. În cazul Ghiţă a fost invers. A fost identificat, reţinut, după care a contestat".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră