Afacerist din Buzău, achiziţii fictive de piei de animale. Prejudiciul din dosar: nouă milioane de lei

19 Sep 2015
Afacerist din Buzău, achiziţii fictive de piei de animale. Prejudiciul din dosar: nouă milioane de lei
Un om de afaceri din judeţul Buzău a fost arestat preventiv, iar alte două persoane au fost plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de nouă milioane de lei. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei trei sunt suspectaţi că au făcut achiziţii fictive de piei de animale. Opt persoane au fost duse la audieri în urma verificărilor, trei dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

De ce este acuzat afaceristul 

Din cercetări a rezultat că inculpatul F.M.M, ca administrator în fapt al unei firme care se ocupă cu achiziţia de piei de animale, a cumpărat astfel de mărfuri de pe piaţa neagră, dar a disimulat operaţiunea, obţinând documente de provenienţă fictivă de la administratorii mai multor societăţi comerciale, cu consecinţa sustragerii de la plata TVA în sumă de peste un milion de euro. 

În acest dosar au avut loc, miercuri, percheziţii în judeţele Buzău, Ilfov şi Giurgiu la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră