AEP propune ca alegerile locale să aibă loc la 5 iunie

20 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
AEP propune ca alegerile locale să aibă loc la 5 iunie

De asemenea, un alt proiect de hotărâre vizează calendarul acțiunilor electorale pentru alegerile locale. Conform acestui calendar, până la 12 aprilie AEP trebuie să anunţe numărul de alegători rezultat din Registrul electoral și din listele electorale complementare.

Tragerea la sorți a judecătorilor în Biroul Electoral Central ar trebui să aibă loc pe 26 martie, iar la 27 martie să fie ales președintele BEC și locțiitorul acestuia. Cel târziu până pe 26 aprilie ar trebui să aibă loc depunerea candidaturilor care vor rămâne definitive la 4 mai. 

Celelalte proiecte de hotărâri puse în dezbatere publică de AEP se referă la numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a circumscripției electorale a municipiului Bucureşti pentru alegerile locale, stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, a cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi la aprobarea modelelor şi a condiţiilor de tipărire ale buletinelor de vot care sunt folosite la alegerile locale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră